Gyöngyösi máriás-fiatalok Assisiben

 

A Ferences Rend megalakulásának 800. évfordulójának évében a Megszentelt Élet ünnepéhez kapcsolódóan zarándoklatot szervezett a Gyöngyös Alsóvárosi Ferences Plébánia. Szent Ferenc életének legfontosabb színhelyeit meglátogatva egészen közelről ismerhettek meg a fiatalok egy valóban hiteles keresztény életét.

Az Assisi szomszédságában álló Angyalos Boldogasszony bazilikában (Porciunkula) azt a kitüntetést kapták a gyöngyösi máriás-fiatalok, hogy a körmenet során ők vihették vállukon a Ferences Rend „bölcsőjének” hordozható Mária-szobrát.

A Vita Consecrata napján a népviseletes fiatalokat – akik a Magyarok Nagyasszonyát ábrázoló hordozható Mária-szoborral vettek részt az ünnepi szentmisén –, bensőséges szeretettel fogadták a San Damjánoban. Megtapasztalták a ferences szerzetesek közvetlenségét, és a nyelvi nehézségeket áthidaló őszinte testvéri szeretetet.

 

A máriás-fiatalok hazatérésükkor nem az aranyban és gazdagságban pompázó Velencéről kezdtek mesélni, ahol a földi kincsek koncentráltan vannak jelen, hanem a „kicsi helyekről”, Porciunkuláról, Alvernáról, San Damianoról, Carceriről áradoztak, ahol a szegényes falak között meghallották Istennek őket is megérintő és meghívó hangját! Talán nem is csoda, hiszen rendszeres részt vesznek nemcsak a napi szentmiséken, hanem lehetőségeik szerint a közös zsolozsmákon is!

 

Köszönjük Neked Uram, hogy ma is adsz életszentségre törekvő fiatalokat!

(További képek a www.gyongyos.ofm.hu oldalon találhatók.)

 

Kis Károly

világi elnök

Fotó:
Assisiben
Fotó:
Assisiben
Fotó:
Porcinkula
Fotó:
Porcinkula
Fotó:
Porcinkula körmenet

Fotó:
Porcinkulai Mária-szoborral
Fotó:
Porcinkulai Mária-szoborral
Fotó:
San Damiano
Fotó:
San Damiano

Fotó:
Szent Klára bazilika előtt